Superkort checklista för dieten

Detta är en checklista får dig som är ny på dieten med de viktigaste punkterna att komma ihåg. Det finns ytterligare många tips och tricks du kan prova senare. Börja med dessa.

Kortkort checklista för dieten

– Trettio gram protein på morgonen
– Testa två veckor
– Ät dig mätt
– Göm undan triggermat (rensa skafferiet)
– Följ dieten
– Gör det enkelt – köp färdiglagat
– Drick tillräckligt med vatten
– Ta ätardag efter en vecka
– Snedsteg är inte samma sak som misslyckande

 

Fyratimmarskroppen är i första hand en samling verktyg och  tankesätt som hjälper dig att hitta din egen väg till din  drömkropp.

Inom fyratimmarskroppen finns inga sanningar. Till skillnad från  andra dieter och  metoder så är fyratimmarskroppen icke-  auktoritär, det finns inga sanningar, det  finns inga  misslyckanden.

Istället för sanning finns bara metoder som förhoppningsvis ger önskat resultat. Det finns inga misslyckanden, bara återkoppling som  talar om för oss om  något ger det resultat vi har förväntat  oss. Återkopplingen ger oss möjlighet att  förändra och  förbättra, för att få ännu bättre resultat.

Denna checklista är en startpunkt för din upptäcksresa i vad som kommer att fungera för dig.

 

 

6 reaktion på “Superkort checklista för dieten

 1. Hej. Idag är min första dag och jag lider redan.. det är ett ofantöigt sockerberoende jag försöker komma ifrån och hgivetvis gå ner i vikt.

  Hur många måltider om dagen ska jag ha. Jag har käkat frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och middag.. vad harni för tips på bra mellanmål?

 2. Första dagarna är jobbigast, det är en ganska stor omställning. Det vanligaste misstaget är att äta för lite, då kommer kroppen känna sig otrygg. I början är det jätteviktigt att du äter ordentligt och att du känner dig mätt (på tillåten mat). Om du har ett enormt sockerbehov så är det först och främst viktigaste att du får kontroll på sockersuget, under tiden får viktminskningen vänta. Se till at du äter bönor/linser i någon form, det är en långsam kolhydratkälla som kan dämpa sötsuget. Bönor/linser kan du äta som de är, i form av kikärtsbröd/pannkaka eller köpa tagliatelle gjord på bönor. Du kan använda dig av mellanmål i början, men de flesta klarar sig på tre måltider om dagen. Vad du än gör undvik nötter, de ställer oftast bara till besvär! Bra och enkla mellanmål är ägg, keso, kikärtsbröd, sallad (från en salladsbar), rester från lunchen, en halv avokado, eller en proteinshake.

 3. Hej,

  Tack för en intressant webbplats med mycket bra läsning. Jag är lite nyfiken på en av punkterna i checklistan ovan: ”Gör det enkelt – köp färdiglagat”. Vad är det för färdiglagad mat man ska/kan köpa, pratar vi något man köper i livsmedelsaffären eller? Hade ju varit fint om det fanns SCD-färdigrätter man kunde ha i frysen och bara värma på när det var dags att äta. Tacksam för svar!

 4. Hej Jonas,

  Kul att du gillar sidan. Nej, jag tror inte att det går att köpa färdigkomponerade SCD-rätter i någon butik. Men det viktiga är att man inte ska behöva köpa råvaror och göra allting från grunden. Många gör misstaget att göra för många förändringar på en gång och vill gärna ha ”äkta vara” och göra all mat från grundingredienser. Problemet är att det blir för mycket på en gång och då faller man ur dieten efter några veckor.

  Använd alla genvägar som du kan komma på, förutsatt att det inte blir för dyrt. Kombinera färdiglagat, halvfabrikat m.m. och undvik allt som kräver tid i köket. Här är några superenkla exempel du kan hitta i en vanlig livsmedelsbutik:

  * Grillad kyckling
  * Bönor på burk
  * Vanlig frysmat (släng bort pastan/potatisen/riset, lägg till bönor)
  * Ägg, kött, bönor och hackade färska grönsaker från salladsbuffen på ICA
  * Lins/böngrytor på burk (indiska resturanter och livsmedelsbutiker är bra).

  Exempel på halvfabrikat är frysta kottletter med fisk eller kött, ägg på flaska, fryst färdighackad lök och förstås frysta grönsaker.

  Timothy Ferriss har ett vidoklipp där han gör spenat/äggröra på några minuter genom att ta fryst spenat med flytande ägg i en plastlåda som han sedan kör några minuter i mikron och äter direkt ur lådan tillsammans med lite bönor och tomatsalsa. Det är ett ganska extremt exempel, men bevisar att det går att äta enligt Slow Carb Dieten med minimalt köksarbete.

 5. Är inne på min andra vecka. Men har ett problem… Jag är helt förstoppad! Vad ska jag göra? Jag dricker mycket vatten, jag dricker kaffe, te. Jag äter sallad till alla mina mål.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *