Sluta bråka med dig själv!

Jag hör många tala kring sin viktnedgång som vore det en kamp, en konflikt inuti dem, ett krig. De måste vinna kampen mot vikten. Men hur blir det när man har vunnit då? -När man har fajtats med hårdhandskarna och äntligen  gått ner i vikt och vunnit kampen?

Ni förstår nog vad jag menar. Om man slutar kämpa och tror att kampen är över så går man ju upp i vikt igen. Man orkar inte kämpa och kriga ett helt liv. En kort period kan man lyckas med det som nyktra alkoholister brukar kallar för vita knogar. De vet att vita knogar i kampen mot akloholen alldrig fungerar. Och det gör det inte mot övervikt heller.

Så vad är det som fungerar?

För mig har och är fortfarande det viktigaste att sluta fred med mina tendenser att äta för mycket. Jag har haft dessa tendenser så länge jag kan minnas så chansen att de ska försvinna är lika med noll. Det betyder inte att jag inte agerar för att leva sunt och smalt men det betyder att jag tar det med jämnmod när jag lyckas och misslyckas. Jag ropar inte ”Hej!” när det går bra och jag ropar inte ”Å nej!” när det går dåligt. Jag strävar efter att ta livet med jämnmod och acceptera motgång och tacka för framgång.

Ju mer fred jag sluter och accepterar denna tendens, desto mindre blir tendensen att överäta och det blir lättare och lättare att göra det hälsosamma.

Någon sa att det vi motstår består och det har sannerligen varit sant för mig. Jag hoppas även du som läser detta kan komma dit, det blir så mycket lättare att leva ett smalt och hälsosamt liv då. Denna resa tar tid. Jag kan se hur jag har blivit bättre och bättre på det de senaste åren. Men även hur jag har utvecklat denna förmåga under flera decennier då jag jobbat med mig själv.

Du kan börja idag och märka skillnad ganska fort. Börja med att ställa dig framför spegeln och tycka om dig och om du äter något som du skulle ha bannat dig själv för så gör inte det. Bullen blir inte oäten för att du bannar dig själv. Du får bara dåligt samvete och vill skita i allt och äta mer.

Love conquers all!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *