Kort information om PAGG: tips för intag och inköp

Ta PAGG

PAGG tas innan varje måltid tre gånger om dagen och dessutom vid sängående.

Du ska ha en PAGG-fri dag i veckan då du inte äter något PAGG. PÅ samma sätt ska du ha en hel vecka utan PAGG var annan månad.
paggnyaDen PAGGfria dagen kan vara vilken dag som helst förutom ätardagen, då du behöver PAGG för att mildra effekterna av överätningen.
PAGG tas 15-30 minuter innan måltid, frukost, lunch middag och vid sänggående. Totalt fyra gånger per dag. Syftet med en del av innehållet i PAGG är att underlätta upptaget av kolhydrater för att hålla nere blodosckret och därmed insulinutsöndringen, ur den aspekten så är det bäst om du bara äter i samband med att du tar PAGG. Om du äter mer än tre måltider per dag så kan det vara vettigt att minimera kolhydratintaget för de PAGG-fria måltiderna.
Policosanol tas endast på kvällen eftersom den inte verkar ha någon effekt under dagen. Schemat ser alltså ut så här.

Innan frukost: AGG
Innan lunch: AGG
Innan middag: AGG
Innan läggdags: PAGG (alternativt PAG*)

*Om du använder koffeinfritt grönt the så bör det inte vara något problem att äta PAGG på kvällen I annat fall kan du skippa det gröna the:t vid läggdags så att du inte ligger vaken hela natten.
Om du glömmer ta PAGG mitt under måltiden så är det bara att ta den så fort som möjligt. Effekten för just den måltiden kanske inte blir optimal men övriga effekter av PAGG fungerar ändå.

Köpa PAGG

När jag skriver det här så är det bara en av ingredienserna i PAGG som vi hittar en pålitliga  leventörer för i Sverige (ALA kan köpas i de flesta gymtillskottsbutiker). För övriga produkter köper vi från England eller USA via Ebay eller Amazon.

När det gäller val av märke så håller vi oss till de märken som Timothy Ferriss har testat. I de fall vi frångått den principen så har vi varit noga med att studera och utvärdera produkten.

Om du köper från USA så räkna med med 1-3 veckors leveranstid, så du måste ha viss framförhållning och beställa i god tid så att det inte tar slut. Vi har råkat ut för tullavgifter en enda gång när vi beställt från USA. Ju snabbare och dyrare frakt, desto större verkar risken att det ska fastna i svenska tullen.

Kostnaden för PAGG om man köper den större förpackningar ligger på c:a 15-20 kronor per dagsdos. (Priset 15 kronor är det lägsta vi har lyckats få genom att finkamma Ebay och köpa större förpackningar för att minska fraktkostnaden.) Det betyder att du ska räkna med  en månadskostnad på runt 500 kronor, förutsatt att du köper för flera månader i taget.

Om du vill köpa praktiska allt-i-ett tabletter så kan du numera göra det via Amazon i England, välj mellan en två eller tre månaderspaket. Du får tryggheten med at handla via Amazon och slipper dessutom eventuellt strul med tullen.

 

Små zippåsar förenklar rutinen

Vi skaffade små zippåsar som vi regelbundet preparera med AGG och PAGG. De små zippåsarna kostar c:a 10 öre och gör det enkelt att ta PAGG både när man är hemma eller när man är ute. De här små påsarna hittar du på webbutiker som vänder sig folk som behöver paketera små saker i individuella påsar, hit hör juvelerare och de som är intresserade av droger.

6 reaktion på “Kort information om PAGG: tips för intag och inköp

 1. Hejsan!

  Jag kommer köra igång slow carb dieten och tänkte skaffa mig PAGG som finns på amazon.uk. Hur mycket gick frakten på? Och hur lång tid tog det för er att få hem paketen?

  //Christian

 2. Leveranstiden för Pareto PAGG från Amazon UK brukar vara c:a en vecka, ibland lite snabbare. Om du kan acceptera lite längre leveranstid (”FREE Super Saver Delivery”) så är frakten helt gratis men upp till tre dagar längre leveranstid, annars kostar frakten c:a 60 kronor.

 3. Hej!

  Har precis börjat att läsa boken och tänkte testa diet med långsamma kolhydrater. Har dock en fundering är det ett måste att köra med kosttillskotten eller kmr de funka utan att använda dem eller är det en del av dieten?
  // Emil

  • Dieten fungerar alldeles utmärkt utan tillskott! PAGG kan möjligen ge en extra skjuts, men det är ingen idé att ta några tillskott förrän man kört dieten några veckor och börjat få bra resultat. PAGG kan heller aldrig fungera som en kompensation för att man slarvar med dieten.

 4. Hej! Jag har fått utskrivet en medicin a som heter metformin, kan det ha ungefär samma effekt som PAGG tro?

 5. Metformin är en diabetesmedicin som syftar till att mildra syndromen av diabetes genom att på olika sätt sänka blodsockret. Medicinen verkar bl.a. genom att minska leverns glukosproduktion, öka glukosupptaget i vävnaden (via GLUT-4) och även öka insulinkänsligheten. PAGG innehåller ALA som påstås kunna öka insulinkänsligheten så där finns det faktiskt en likhet. Men PAGG knappast vara lika potent som ett riktigt läkemedel. Men som alltid bör man dock vara försiktig om man vill kombinera olika sorters tillskott och mediciner, det kan t.ex. vara bra att regelbundet kolla av blodsockret och se till att det inte blir för lågt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *