Gilla kroppen NU

Har du missuppfattning eller kroppsuppfattning?

När vi ser oss själva i spegeln kan det vara svårt att inte vara självkritiska och negativa. Även här kan vi ändra vad vi tänker. Att kroppen inte duger är bara en historia som vi berättar för oss själva. Det är bara ord som vi upprepat i vårt inre. Vi kan förändra den historien. Även innan vi börjat gå ner i vikt.

Du kanske tycker att det är omöjligt men låt mig berätta om alla som gått ner i vikt men ändå inte blivit nöjda med sin kropp. De tycker fortfarande att de inte duger, de hittar nya ställen på kroppen som de inte tycker om.

Vikten har ingenting med historien att göra. Historien är allt.

Idag är en bra dag att ändra historia om kroppen!

Hur du än ser ut idag; ställ dig framför spegeln naken och ge dig inte förrän du hittat ett ställe på din kropp som du verkligen tycker är fin. Fokusera på det stället och beundra det en stund helt odramatiskt.

Imorgon; ställ dig framför spegeln igen, leta upp detta ställe igen och beundra det en stund, sedan leta upp ett nytt ställe och beundra även det en stund. För varje dag som går hittar du ett nytt ställe. Du ler mot dig själv i spegeln och kanske du kan drista dig till en komplimang. ”Jag har så fina ögon”. Snart kan du säga ”Jag har så mjuk och mysig mage” och mena det.

På detta sätt börjar du träna dig i att se på dig själv på ett nytt sätt och snart ler du mot dig själv automatiskt när du passerar en spegel.

***

Självförakt är ingenting medfött eller naturligt. Bara för att många har det betyder det inte att det är så man ska ha det. Älska din kropp nu oavsett hur den ser ut för det är den enda kroppen du har just nu!

***

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *