Viljestyrkan är begränsad

Denna bok fick mig/oss att inse varför jag hade gått upp i vikt och vad som behövde göras för att skapa en jämn motivation i livet för viktnedgång. (Bry dig inte om näsdukarna, så svår läsning var det inte… ;.)) Nå, denna bok talar om självkontroll eller viljekraft som en ändlig resurs. Det betyder att allt du gör med ett visst mått av viljekraft tar av denna resurs och den kan ta slut… särskilt på kvällen efter en hård och krävande dag… framför TVn… någon som känner igen sig?? Under de åren jag gick upp i vikt bytte jag karriär, tog ett nytt jobb, jobbade mer än heltid, pluggade, flyttade 2 ggr, blev ihop med Olle och startade mitt coachingföretag. Jag kan tydligt se att den stressbörda som det gav gjorde att jag bara skulle ha min fika/godis osv för jag orkade inte bry mig om att jag gick upp i vikt i rask takt. Klart att jag försökte motverka det men det stannade mest som en tanke eftersom jag inte hade någon energi att göra någon ordentlig förändring. Mitt tips till dig som vill men inte får dig till att börja gå ner i vikt är att titta på ditt liv, är det för mycket stress? Har du energi över till en satsning på en ny livsstil? Om inte så måste du börja rensa i ditt liv så att du kan komma dit. Du behöver mycket energi för att skapa en framgångsrik viktminskning och du kan göra det!

Jobbar just nu med att utforma ett coachingprogram för alla som vill gå ner i vikt som behöver titta på de psykologiska bitarna bakom motivation och skapa gynnsamma förutsättningar. Om du vill göra programmet med mig, hör av dig så berättar jag mer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *