Tankar vid platå

Jag väger lika mycket som jag gjorde för ett år sedan. Jag har dessemellan gått ner något och sedan haft en svag trend uppåt. Detta år har jag inte ätit SCD. För ett år sedan nådde en platå efter ca 17 månader. Jag hade gått ner ca 20-25 kg och ville nå mina 20 fettprocent. Trots att jag åt mindre och mindre så gick jag inte ner i vikt. Till slut så åt jag för lite vilket resulterade i att jag åt hetsigt på ätardagarna och då slutade jag med SCD (se filmen längst ner för mer detaljer). Sedan dess har jag varken vågat eller kunnat få mig till att begränsa vad jag äter även om jag har hållit ett öga på maten för att inte gå upp för mycket. Jag har ätit mer och tränat mer. Jag har fått ca 2 kg mer muskler enligt mätningar :-). Eftersom jag har räknat kalorier detta år och löpande mätt min fettprocent har jag koll på min energiförbrukning och den har gått upp rejält.

I dagarna kändes det helt rätt att göra en ny satsning med SCD för att testa att gå ner till 20 fettprocent (är på 29 just nu). Min vikt är densamma som för ett år sedan när jag var på platå men jag har mer muskler och större energiförbrukning. Jag misstänker att det kommer gå mycket lättare att ta det sista nu än för ett år sedan. Kanske var det ett år med paus som jag behövde både för att återskapa en bra energiförbränning men också mentalt. Hade jag varit lite smart så hade jag nog gjort bäst i att ta en paus från dieten redan vid min platå. Men jag hade för bråttom, var otålig och därav tog jag beslutet att dra ner på kalorierna vilket slutade med ett smärre kaos. Jag tror att om jag hade tagit 3 månaders paus för att hämta kraft mentalt och återhämta min förbränning något så hade jag kanske varit på 20 idag. Genväg blev senväg. Men det viktiga är att jag är på väg och jag vet att min största utmaning är att hålla vikten så det är bara att fortsätta experimentera mig fram hur det ska gå till.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *