Subway skapar sug efter lakrits

En intressant sak hände mig häromdagen. Eftersom jag numera fokuserar på att bygga muskler och behålla vikten så tillåter jag mig att äta kolhydrater då och då.

Efter att ha smaskat i mig en Subway Veggie Delite, fann jag mig plötsligt väldigt sugen på lakrits. Det kändes jättekonstigt eftsrom jag var ordentligt mätt, och jag aldrig annars har något större sug efter sötsaker under veckan.

Efter ett tag kom jag på att det helt enkelt handlar om en betingning, eller ankare som man kallar det inom NLP. Smaken av Subway-mackan har jag kopplat till lakrits, eftersom jag alltid brukar äta både lakrits och Subway nära inpå varandra på ätardagen.Jag har haft flera liknande upplevelser där mat som jag förknippar med ätardagen verkar sätta igång aptiten.

Det kan betyda att man kanske ska försiktig med vad man äter på ätardagen, så att man inte skapar jobbiga ankare. Ska bli spännande att expermintera med detta.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *