Sömnrapport nummer 1

Första natten med Zeo sömncoachen. Hade lite svårt att sova med pannbandet, mest för att jag orolig att det skulle ramla av under natten. Men det gick bra ändå.

Så här ser fördelningen ut:

Tidskurvan ser ut så här:

Staplarna med orange färg är när jag vaknat, mörkgrönt är djupsömn, ljusgrönt är drömsömn (REM). Det grå är lätt sömn. Om man jämför med genomsnittet för min åldersgrupp så ser det bra ut. Å andra sidan vill jag nog vara bättre än genomsnittet.

Efter varje natt kan man svara på ett antal frågor kring omständigheterna runt sömnen; intag av koffein, alkohol, störande ljud, mat strax innan läggdags m.m. Genom att svara på dessa frågor kan man få statistik över vilka saker som påverkar faktiskt påverkar min sömn negativt.

Jag är inte helt nöjd med frågorna i formuläret, skulle vilja lägga till några själv. Antingen kan jag göra det i inställningarna eller så gör jag ett eget litet program där jag kan skapa min egen statistik. man kan nämligen exportera all statistik till en csv-fil (läsbar av Excel), vilket gör det möjligt för andra program att använda sig av informationen. Det finns även ett öppet kodbibliotek (java) för utvecklare som vill kunna läsa det råa datat (http://developers.myzeo.com/data-decoder-library/).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *