Slow Carb Diet – nytändning

Nu har jag gått på SCD i några veckor efter ett helt års uppehåll. Det känns bra och jag har en svag trend neråt. Köpte ett par söta jeans-hotpants på Mallis i april som precis går på. Jag vet att de kommer sitta fint när jag närmar mig 20 fettprocent så här är min startbild. Återkommer om några veckor med målbild. ”Awsome looking fit body – I know you are there underneath just waiting to show off! ;-)”

 

Modifikationer jag har gjort sedan sist jag var på SCD för ett år sedan:

  1.  jag tillfredsställer min hedonistiska hunger (se film om hedonistisk hunger nedan) mer i veckan genom att äta lite dressing, ta mjölk i kaffet och inte vara petnoga med om saker har lite kolhydrater i sig som tex grillad kyckling som jag förut avstod ifrån. Jag äter även fettfri kvarg från lidl som jag goar till med vaniljessans och jag tar Valdens Farms kalorifria pankakassirap på mina kikärtspankaor och jag tillåter mig hur mycket lightläsk jag vill. Jag äter också wokade grönsaker som är gott och säkert sockrig soya i. Detta gör att punkt nr 2 går lättare och att jag inte är lika ”hedinisktiskt svulten” på ätardagen och kan ta det lugnare – ligger på ca 4000 kcal då.
  2. Jag har fler dietdagar mellan mina ätardagar (8-11 dagar mellan).
  3. Jag märkte att jag hade svårare att klara av stressen som det innebär att gå ner i vikt om jag tränar för hårt så jag har minimerat min förut dagliga gymträning till yoga och cyklar till olika ärenden i stan. Väljer hellre bort träningen just nu och tar upp den när jag är där jag vill vara. Jag är rädd om mig själv och vill skapa så lite stress som möjligt.
  4. Jag tar massage och unnar mig saker – tidningar och sådant, lite vardagslyx som en pepp och uppmuntran.
  5. en annan grej är att jag har gått med i en utmaning på dietbet.com i 28 dagar så vi får se om det kan ge en positiv effekt med motivationen – mest som en kul grej att testa.
  6. En annan grej som jag är glad för men som gör livet något svårare är att jag nu är vegetarian. Jag vill bara äta djur som har levt glada och dött ”lindrigt”. Kan tänka mig att äta ren och vilt och djur hållna på liten gård men jag vill inte bidra till att fler djur lider i vår massiva köttindustri! Ägg är trist att klara sig utan (dessutom en bra proteinkälla) men försöker att avstå från det oxå eftersom jag inte kan se att värphönorna har ett lyckligt liv. 🙁

2 reaktion på “Slow Carb Diet – nytändning

  1. Massor med pepp till dig. Jag hakar på så snart vi är färdig med köksrenoveringen (misstänker det blir en och annan pizza under den perioden)

    //Irean

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *