Att bli motiverad av att nå botten blir till att ladda mot toppen!

Stolt ägare av starka biceps

När jag berättar att jag fortfarande ”jobbar på formen” (dvs bygger muskler och deffar) så reagerar folk ibland med att titta på mig uppifrån och ner och säga ”det behöver du inte göra, du är ju jättefin”.  Tack, tack.

Från ”jag vill inte vara tjock” till ”Jag vill bli superwoman”

För mig har det skett ett skifte i hur jag tänker kring mig kropp. När jag vägde 83 kg och hade en fettprocent på ca 40 så ville jag bara bli normal igen. Och nu är jag det. Då var mitt mål bortifrån-oritenerat: att gå FRÅN att vara tjock. Nu har jag fått ett till-orienterat mål: jag vill TILL en kropp som jag kallar för ”superwoman”. Jag vill fira min 40-års dag (om nästan 2 år) i den bästa formen i mitt liv. Jag vill vara lätt, stark som en björn och vacker (enligt min estetik). Jag har inte tidigare upplevt det så jag ser fram emot det och kan redan känna förändringarna i min kropp eftersom jag lyfter oftare nu (är grymt impad av att jag nu kan göra bicepscurls dropset med 9 och 8 kgs-hantlar!) och har börjat göra yoga varje dag (måste tipsa om fantastiska klasser på denna sida: http://www.doyogawithme.com/content/foundations-flow).

Men det är här många inte hänger med. De tror att jag fortfarande ser mig som tjock (=fel eller ful på något sätt) och därför hetsar efter mina sista kilon. Det kanske anorektiker gör och det är därför vissa blir rädda, de tror väl att jag har anorexia. Jag vill bara säga till dem som oroar sig: lugn, jag älskar hur jag ser ut, jag tycker jag är jättefin. Jag står inte framför spegeln, nyper mig i magen och tänker ”urs, jag måste bli av med bilringarna” i desperation. Nej, jag beundrar magrutorna som börjar skönjas (du ser ju själv på fotot hur glad jag ser ut framför spegeln ;-)) Men detta betyder inte att det inte finns utrymme för förbättringar. För mig handlar det om en ny, förbättrad kroppsupplevelse. Det är en helt annan typ av drivkraft. Det är en drivkraft som kan inspirera mig resten av livet, att ytterligare öka min styrka, smidighet och skönhet och tänk vad man då kan göra med sin kropp, för att inte tala om de medicinska fördelarna.

Smal resten av livet

90 % av de som går ner i vikt går upp igen efter något år. Jag ser denna inställning av oändlig förbättringspotential som en hjälp att tillhöra skaran av de 10 % som håller sin vikt livet ut.

Ja, jag vill deffa ner mig till 20 fettprocent, jag vill öka 5 kg i muskler till oktober 2014. Jag vet att det skulle se fantastiskt ut och jag anar hur bra det skulle kännas i kroppen.

Några av mina drömmar/mål:

  • Bli friskisledare
  • Bli yogalärare
  • Bli fitnessmodell
  • All mat = oproblematiskt (så känns det nu 🙂 så det är redan uppnått, vill behålla det resten av mitt liv)
  • Ta svart bälte i någon kampsport (har en många år gammal 4 kuy i karate)
  • Orka gå upp i brygga

För en Superwoman öppnar sig möjligheterna!

Den oproblematiska alla-hjärtanstårtan i veckan 😀

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *