Jag är The Mind Whisperer!

Som du kan läsa om i förra inlägget är jag 14 dagar in i ett nytt experiment; nämligen att må bra mentalt 4 månader i sträck. Dvs. varje dag i 4 månader. No exeptions :-D! Det går bra. Det är det bästa experimentet jag har haft tycker jag. Så skönt och också så livsavgörande. Jag har sett människor i min närhet må mycket dåligt och jag har själv inte världens mest stabila psyke så jag vet hur mycket det är värt att må bra mentalt.

Jag använder olika tänk i mitt experiment. En sak som jag använder mycket är acceptans för nuet, hur det än ser ut, hur jag än känner, vad som än händer. Det får mig att slappna av och utifrån den punkten är det lätt att komma in i ett gott flöde. Senaste året har jag haft en del huvudvärk, trötthet och lite ledvärk och det har kunnat få mig ur mental balans väldigt lätt. Jag tycker synd om mig själv och det är inte positiv energi.  De senaste 14 dagarna då jag fått huvudvärk så frågar jag mig om jag kan separera det kroppsliga måendet från mentala måendet och svaret blir ja. För första gången känner jag att jag faktiskt kan uppleva kroppen som den är och ändå vara på en positiv plats av acceptans mentalt. Det är häftigt. Att jag har ont i huvudet behöver inte föra med sig ett dåligt mentalt mående. Jag är fri att välja.

Hur jag blev The Mind Whisperer!

Detta är min sinnesbild för hur jag leder mitt mentala tillstånd.

Detta är min sinnesbild för hur jag leder mitt mentala tillstånd. De olika hundarna är mina olika tillstånden. Vi samarbetar och jag är leader of the pack! Massa fin olika typer av energi och tillstånd som är bra i olika situationer.

Senaste dagarna har jag tittat mycket på ”Dog Whisperer” med Cesar Millan. Jag vet att vissa inte tycker om hans metoder och jag kan inget om hundar så jag säger varken bu eller bä om det men jag blir inspirerad av hans energi som han kallar för clam assertive. Det betyder ungefär lugnt och bestämd. Han menar att man ska möta hundarna med den energin och så att de känner sig trygga och blir lugna och inordnar sig i hierarkin under ledaren och låter ledaren leda.

Igår var jag trött efter 15 timmars abetspass och kände hur PMS-huggtänderna började växa ut. Negativa tankar som skapade oro, rädsla, tvivel, irritation kom upp i mitt huvud. De tankarna kan helt ta över mig, dominera mig och så börjar jag tro att det är sanna. Då brukar jag börja klaga och bitcha. När de tankarna har tagit över mig så styr de mig in i konflikter och till skåpen för att hitta något att äta för att lugna sig med. Jag känner mig nästan som besatt när det händer. Det låter extremt när jag sätter ord på det så här men det är så det känns. Kanske någon känner igen sig.

Jag som varit hundrädd hittade mitt lugn och bestämdhet-tillstånd och klappade en Jämthund förra sommaren. Det var en fantastisk stund i mitt liv.

I alla fall, nu har jag ju detta experiment så istället för att låta tankarna ta över la mig i sängen och slappnade av. När jag betraktade mitt sinne med alla dess spinnande tankar om ditten och datten och hur känslorna svarade an så påminde det om de osäkra, dominanta och speedade hundarna jag hade sett Cesar Millan jobba med. Jag riktigt kunde känna den oroliga, stressade, negativa och dominanta energin i mig. Men nu skulle den inte få dominera mig. På samma sätt som Cesar tålmodigt jobbar med en hund som har denna negativa energi tills den slappnar av, på samma sätt tänkte jag att jag ville jobba med min egen negativitet. Så jag låg där och observerade tankarna och känslorna utan att ”tro” på dem. Jag accepterade dem, jag lät dem vara där så länge de ville, MEN jag trodde inte på dem. Det är lätt att jag börjar tro på dem bara för att de får mig att känna så starkt. Då går jag på den negativa historien ”det är synd om mig av X, Y eller Z anledning, jag behöver äta sötsaker nu!,  allt är den och dens fel, ingen kan ge mig vad jag behöver och jag borde byta liv på något sätt, fly, börja på nytt, då skulle livet bli så mycket bättre!”. Att tro på denna sorgliga historia har aldrig gett mig något positivt. Så det är slut på det nu.” There´s a new cheriff in town” som de säger. :-D!!!!!!!!!!!!

Så, där låg jag och kände hur den negativa energin vred och vände på sig som en mask på en krok och ville få igång mig men jag observerade den, kände in hur det kändes i kroppen, hörde tankarna som gick i huvudet och gav mig inte. Denna gång skulle den inte dominera mig. Min klokhet ska dominera den! Jag låg länge och hanterade denna energi av negativitet. Väntade ut den. Väntade på att den, precis som hunden som ger upp och slappnar av till slut, skulle ge med sig. Jag vet inte hur länge jag låg där, kanske 20 minuter, men plötsligt kände jag hur min kropp släppte en tyngd, det blev lugnt och stilla i huvudet. Ah, sweet surrender. Jag hade vunnit mitt sinnes tillit och det lät mig ta över och leda. Tack. Jag misstänker att det blir lättare och lättare för varje gång. Ser fram emot det!

En reaktion på “Jag är The Mind Whisperer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *