Hur man bryter en platå

En liten sedelärande historia om mig är att efter (ca 20 månader på SCD) efter att ha gått ner 25 kg så nådde jag en platå på ca 25 fettprocent. Det jag gjorde då var som innan när jag nådde platåer – minska energiintaget. Men det var bara det att det blev för lågt och jag mådde inte bra av det. Det hela utmynnade i att jag skippade dieten och tog 3 månader paus. Dock var det en del mentalt tumult för mina hormoner blev lite huller om buller av att jag åt för lite så det tog ett tag att komma på banan igen.

Jag åt en hel del under dessa månader men började även träna styrka mer. Min förbränning gick upp rejält för när jag nu äter i snitt 1900/dag så minskar jag i vikt. Det är mycket mer än vad jag åt när jag nådde min platå.

Det jag nu kan se att jag borde ha gjort är att jag borde ha tagit en paus direkt istället för att minska till för lite energi. Men jag hade bråttom och inget tålamod. Det var en genväg som blev en klar senväg för jag är tillbaka på samma vikt som jag hade när jag slog i min platå idag – 8 månader senare!! Har gått upp och sedan lite ner. Åter igen, tålamod och hållbarhet.

Men det skall sägas att det var min 3dje platå och jag hade varit på SCD 20 månader. Om du befinner dig på samma ställe så försök inte dra in på energin för att få igång fettförbränningen, ta en paus och hitta en skön träningsform och få igång din förbränning under några månader innan du tar nästa steg ner i vikt och du kommer att märka hur mycket lättare det är att gå ner det sista. Ett mycket bra alternativ till svält och en för mig mycket dyrköpt erfarenhet. Glad om jag kan hjälpa någon med det. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *