Är din övervikt bara obekväm eller är den livsfarlig?

Att inte kunna hejda sig när man snaskar för ofta är en sak. 5 kg extra kan kännas obekvämt men är fortfarande inte någon hälsofara.

Det blir något annat när övervikten ökar och du tappar kontrollen över hur du äter. Känslan av kontrollförlust och ångesten blir större och du vet att din hälsa påverkas negativt. Enligt världshälsoorganisationen dör idag fler av fetmarelaterade sjukdomar än av svält.

Jag tänker på de jag känner personligen som faktiskt misshandlar sina kroppar med sitt ätande och ständigt plågas mentalt av sitt ätande och far illa rent fysiskt av sin stora övervikt. Jag vet att en del av mig är som dem. Jag har gått ner ca 25 kg men det är viktigt att vara ödmjuk, ha respekt inför de krafter som ligger till grund för överätandet/fetman och fortsätta ”den smala vägen” fram.

Övervikt och oförmågan att hantera sitt ätande kan vara skrämmande och är livsfarligt. Det är något att ta på allvar. I natt hade jag en dröm om det lite obekväma med övervikt som kan bli till livsfara. Jag vill att du och jag tar hand om oss själva idag med kärleksfulla val när det kommer till mat och fysisk aktivitet. Låt idag bli en dag då din kropp får ta emot hälsa!

Hör Jenny berätta om sin dröm här:

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *