Energihantering för tjockisar

Bild tagen under en period då jag jobbade 3 jobb samtidigt. Ofta från tidig morgon till mitt i natten. Den perioden (2 år) gick jag upp 20 kg! Var det värt det??? Nej.

Igår  coachade jag en kvinna som är på väg ner i vikt och det blev tydligt för mig att många av oss som är feta eller har tendenser att bli det har problem när det kommer till att hantera vår energi.

Många använder mat/socker för att snabbt återfå kraft att klara av vardagen när den är för stressig. Vissa struntar i att äta och blir sedan otroligt hungriga och gör dåliga matval. Vissa småäter snask hela tiden för att hålla igång.

Att ge sin kropp regelbundet hälsosam mat innan man blir för hungrig handlar mycket om att ta hand om sig själv, att ge sig själv den betydelsen, att låta det ta tid från annat att köpa, laga och äta näringsrik mat.

Jag tycker mig se mönstret att många feta ”sliter och slänger” med sig själva inte bara med mat utan i andra delar av livet också. Man jobbar på utan tillräckliga raster och återhämtning, stressar, sover inte tillräckligt, motionerar dåligt, sätter inte gränser i relationer, prioriterar andra och annat före sig själv. Samma mönster visar sig i mathållningen. Många månar om sin bil mer än sin kropp.

Sluta med attityden ”slit och släng” med dig själv!

Börja med attityden ”underhåll i världsklass”!

Du kan köpa en ny bil men du har bara en kropp!

2 reaktion på “Energihantering för tjockisar

  1. Så sant så! Känner igen mig i varje punkt. Hoppas jag kan få kraft att ändra på min livsstil med 4-timmarskroppen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *