Dieten

Varje måltid ska komponeras ur följande tre livsmedelsgrupper. Du kan hitat mer detaljerade insruktioner om varje guepp via länkarna:

Det är inte en LCHF-diet,  kolhydrater är tillåtna fast bara i form av linser och bönor. För varje måltid ska du först och främst se till att du få i dig tillräckligt med protein, sedan kan du fylla på med grönsaker och legymer.

 

2 reaktion på “Dieten

  1. Hej
    Har precis börjat med denna kost och ställer mig frågande hur mycket bönor till varje måltid som jag måste äta? 30 gram protein till frukost. Äter jag 2 ägg behöver jag ju äta en hel tetra bönor till varje måltid! Det är ju massor av bönor? Stämmer det eller jag är ute och cyklar. Tack på förhand

  2. Om du äter ytterligare 2-3 ägg (totalt 4-5 st) ägg så har du nästan fått i dig allt protein du behöver, så du behöver inte äta speciellt mycket bönor eller linser. Runt en deciliter bönor eller så borde räcka i så fall.

    Bönorna äter vi främst för att de innehåller långsamma kolhydrater som ger lång mättnad. Visst innehåller bönor protein, men du har helt rätt i att det blir vädligt mycket bönor om man ska ha 30 gram protein 🙂

    Det kan vara tufft att få ihop 30 gram protein på morgonen. Även om man helst ska äta riktig mat så kan man ibland ”fuska” med proteinpulver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *