Dags för 50-50 ätardag igen

Hemgjord havrecrunch utan vare sig fruktos eller fett. Hoppas det blir gott till youghurten i morgon.

I morgon inleder jag ett nytt ätardagsexperiment. Den här gången gör jag det själv, Jenny har fullt upp med att se till så att hennes ätardag inte startar förrän klockan 10 på morgonen.

Jag har som mål att komma ner under 10% fett igen, men just nu står det ganska still. Har kört med dubbla ätardagar under en längre tid och tycker det känns bra att kunna fylla på efter styrketräningen på söndagen, inbillar mig att det hjälper mig att bygga muskler. Jag ska väl säga att ätardag nummer två är ganska lugn, känner mig fortfarande mätt och fokuserar mer på lite mer sansad mat som youghurt , musli, bröd och förstås lite pre-och postworkout i form av protein, aminosyror och kolhydratpulver.

Om jag nu inte vill offra min extra ätardag men vill få fart på fettföränningen hur gör jag då? Har funderat några veckor och plötsligt kom jag att tänka på vårt ätardagsexperiment  där vi begränsar intaget av fett och fruktos till max 50 gram av vardera (vi fick den iden efter att ha läst Lyle McDonalds bok ”Ketogenic Diet”).

Det finns ingen begränsning i kolhydrater så länge de inte innehåller fruktos. Glukos och  laktos är OK, men inte honung eller sackaros (vanligt socker) eftersom de innehåller fruktos.

Att begränsa fettet är inte så svårt. En stor vinst gör jag genom att att byta ut smöret mot  naturmessmör  (innehåller pyttelite fett och inget fruktos alls, den söta smaken kommer naturligt från laktos). Jag kan även frossa i lättyoughurt som jag äter med hemmagjord havrecrunch utan vare sig fett eller fruktos.

Det största problemet är att jag knappt kan äta något sockergodis (lakrits och  gott & blandat är mina favoriter). eftersom redan en liten påse godis äter upp hela min fruktosranson. s.k. ”sockerfritt” godis sötat med sockeralkoholer är jag tveksam till eftersom sockeralkholer i slutändan (d.v.s. tjocktarmen 🙂 ) omvandlas till fettsyror som tas upp av kroppen.

Förra gången jag körde 50-50 ätardag så blev resultat hyfsat för fettet, men drog över rejält på fruktosen eftersom jag fick i mig 90 gram fruktos från en enda liten godispåse, utan den hade det inte varit något problem:

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *