Botten is nådd

Jag har varit borta från bloggen, men tänkte berätta lite vad som hänt sen sist.

Min viktmniskning gick alltså snabbt och smidigt. Jag nådde min målprocent redan i oktober, efter 10 månader. Mest fantastiskt var nog att jag gick ner utan at förlora muskelmassa, tvärtom gick jag upp 1,5kg i muskelmassa. Efter det började jag ta dubbla ätardagar men var kvar på dieten under veckorna delvis för Jennys skull, men även för att jag inte riktigt visste hur jag skulle gå ur dieten.

Mina dubbla ätardagar hade dock motsatt effekt, jag gick nu ner ännu snabbare i vikt. Efter en månad gjorde jag en ny BodPodmätning och enligt den hade jag rasat från 8.9% ner till 5,5%. Detta kom närmast som en chock för mig , riktigt så låga nivåer hade jag inte tänkt mig….

Chocken från detta besked fick mig att snabbt ändra strategi och jag ökade mitt energiintag ordentligt genom att bl.a. dricka två liter mjölk varje dag och två fullkornsbaguetter med smör och ost. Jag gick nu snabbt upp i vikt, både muskler och fett.

När jag hade hämtat mig från chocken började jag ifrågasätta mätningarna från BodPoden. Det var flera saker som inte stämde, bland annat hade BodPoden gett mycket lägre siffror än Dexamätningen som gjordes samma vecka. Mina ultraljudscanningar med BodyMetrix visade tydligt att jag fortfarande hade 6-8 mm fett under huden på magen. Jag  insåg att siffran 5,5% var helt orimlig och att BodPod inte längre var pålitlig nu när jag kommit ner i fettprocent.  Med extrapoleringar från Dexa och BodyMetrix gissar jag att min lägsta fettprocent snarare låg på 8,5-9%.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *