Bodpod visar 5,5%

I fredags var det dags för femte BodPod-mätningen. Det var en månad sedan sist och då hade jag kommit under den magiska 10%-gränsen och nått mitt första mål.

Jag hängde med Jenny till Ylab och passade på att göra en mätning jag också. Eftersom jag tagit dubbla ätardagar så antog jag att fettmängden skulle vara densamma.

Döm om minförvåning när det visade sig att jag fortsatt förlora fett i samma takt och är nu nere i 5,5%. Det var lite omtumlande, så lite fett hade jag inte tänkt mig.

Intressant att mätningen inte var helt oproblematisk. Mätsäkerheten för BodPod börjar tydligen svikta när man kommer ner i låga fettprocent så det är svårt att säga exakt vad min fettprocent ligger på. Men den är i alla fall lägre än tidigare.

Har varit på Svettisdagarna (Friskis & Svettis utbildningskonvent) i helgen och har tagit tre ätardagar på varandra (fredag, lördag och söndag). Är faktisk ganska less på mackor, godis och semlor.

En intressant iaktagelse är att effekten av dubbla ätardagar verkade öka ämnesomsättningen ännu mer i min kropp.

Så är detta ett misslyckande? Absolut inte, mätningen gav mig lite återkoppling; om jag vill behålla fettprocenten måste jag nog öka mitt energiintag rejält. Min modifierade strategi för att gå upp i fett och muskelmassa är att öka proteinintaget och samtidigt tillåta mig kolhydrater på lunchen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *