Bästa tipsen för fastare kropp

En fråga som vi ofta får är hur man tränar för att få en fastare kropp om man har övervikt. Nu ska vi berätta vad vi anser om detta!

Det viktigaste för att bli nöjd med sin kropp om man har övervikt/fetma/lönnis är att gå ner i vikt, det är ju det mulliga utanpå musklerna som du förmodligen otrivs med. Man kan inte göra fettet fastare så det vi måste göra är att bränna av det. Det gör man lättast genom kostförändirngar och inte med träning.

All typ av träning är dock mycket hälsosamt men inte det som kommer att ge dig en fast kropp tills du har blivit av med hullet. Vi har tränat styrka i gymmet senaste året och det är skönt och nu börjar mina muskler synas lite – inte för att de har blivit så mycket större men för att jag har mindre hull som döljer. Som du kan se så har jag fortfarande lite hull kvar och jag ser verkligen fram emot att ”avtäcka” lite mer muskler till sommaren. Jag fortsätter förstås i gymmet (just nu kör jag 3 helkroppspass/vecka) men redan nu skulle jag nog se ganska krallig ut om jag gick ner 5 kg . Jag är jättefast – under hullet!! 😉

Så, träna gärna men förvänta dig inte att det är det som kommer att ge dig den stora förändringen formmässigt eller i fasthet.

Nedan ger jag några förslag för hemma-träning. Detta med träning är mycket en smaksak vad man orkar och vad man går igång på. Här följer några tips för den träningssugne som vill träna hemmavid:

 • Ketllebellswing är ett enkelt sätt att komma igång. Om du vill lära dig tekniken så visar jag den här: http://www.youtube.com/watch?v=iNahwTxxYEc Du behöver inte följa stubborn fat protocol – det räcker att du kör kanske 10-30 swingar i 3-5 omgångar beroende på hur vältränad du är och hur tung kb du har. Du kan testa 4 veckor med ett pass varje dag och se hur det känns och vad det ger.

Övriga tips:

 • Sök på pilates på youtube så får du upp massor av pass att göra hemma.
 • Jag har provat Zuzka Light på Youtube, Kolla in hennes träningar. De är ganska tunga men kan va kul om man orkar. http://www.youtube.com/user/zuzkalight
 • Scooby på youtube visar hur man styrketränar hemma men då behöver du vikter. http://www.youtube.com/user/scooby1961

Stort lycka till och låt motivationens glöd glimma hela året 2013!!

——

Det skall sägas att vi inte har hackat muskelbyggnad ännu utan koncentrerat oss på att gå ner i vikt. Timothy Ferriss skriver om sina fantastiska resultat i sin bok men det är något som vi ännu inte har gett oss in på seriöst.

3 reaktion på “Bästa tipsen för fastare kropp

  • Ja, det ska bli kul att knäcka. Det som jag gör för tillfället är att använda min tendens till att inte kunna avstå från att äta lite mer till att bygga i gymmet, inget ont som inte har något gott med sig ;-). Hepp, det blev en bulk liksom. Tränar nu sedan december varje dag varvar underkropp med överkropp och tar vilodagar 1 ggr/vecka ca. Ser fram emot deffen för jag kan se hur stor jag har blivit men det fina lagret av fett döljer hittills mina fina former.

   • Hej!

    Intressant information!
    Jag känner några intensiva övningar med kroppen som du kan träna hemma. Det är speciella övningar där du tränar både styrka och kondition. Mejla mig för mer info.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *