5:2 dieten – experiment

45 kcal galss

crispn´weat kokt potatis

poootatis

 

 

 

 

Detta är fastedag nummer 4. Följer 5:2dieten på prov nu och äter ynka 500 kcal två dagar i veckan och normalt de andra dagarna. Jag har börjat dagen med 100 kcal proteinpulver och två crisp’ Weat som är 20 kcal st. Jag är hungrig nu men det känns som att jag har vant mig lite vid känslan. Fick den brighta ide’n att äta mirakelnudlar till lunch. De består av någon sorts cellulosa vilket gör att ingen näring tas upp av kroppen. Så det blir fibrer men inga kalorier. Steker dem i lite olja, chilipasta med lite grönsaker. Antagligen ett tips som alla på 5:2 kan ha glädje av. Tror dock inte att man ska äta dessa nudlar för ofta, tror inte det är hälsosamt, men det är bara en känsla jag har.

Annat som står på menyn idag är kokt delikatesspotatis, potatis mättar bra och innehåller endast 70 kcal per 100 gram. Sedan är det tyvärr tjejmiddag i kväll men det ska bli torsksoppa med tomatpasta, tror att jag kan klara det trots allt.

Vissa fastedagar har jag blivit trött och fått lite ont i huvudet. Märker att det underlättar om jag dricker kaffe när jag börjar vissna och tar en huvudvärkstablett. Det känns inte helt sunt att behöva göra det men nu ska jag testa detta och självklart som med alla experiment vi gör så ger jag det 4 veckor innan jag fäller domen.

Jag förstår att många gillar 5:2 för man blir väldigt smal om magen den dagen man fastar. Det känns som att 5 kg bara har flugit av. Men om man räknar lite så är det meningen att man bränner ca 0,3 kg fett per vecka om man gör som man ska på 5:2. Men det är inte fy skam det heller. Så mycket snabbare ska jag i min vikt inte gå ner.

Se vetenskapens värld om 5:2 här
http://www.svtplay.se/video/2055796/vetenskapens-varld/avsnitt-17

Återkommer med rapport. So long!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *