Äta tråkigt, men inte hur tråkigt som helst

Vi haren teori om varför man ska äta enformigt enligt reglerna: När man gör det så minskar aptiten och man äter tills man är icke-hungrig istället för att äta mer för att det är gott.

Visst låter det lite tråkigt. Mat reduceras till näring, inte njutning. (Förutom på ätardagarna).Men vi har märkt att när jag tycker maten är god så hamnar jag på en platå. Detta verkar även hända om jag äter enformigt men något som jag tycker om. Till syvene og sist handlar det om att minska energiintaget. Gärna komma i ketos*. Det finns ingen väg runt det verkar det som , även om Tim menar att det inte spelar någon roll.

Följer man reglerna i dieten så behöver man inte räkna kalorier eftersom det ska mycket till att äta för mycket. Men om man hamnar på en platå kan det vara en god idé att se över bla. sitt kaloriintag ändå.

Du behöver balansera mellan att äta så att din aptit minskar (och då ditt kaloriintag) men inte så tråkigt att du ledsnar och slutar med din diet. Du ska dessutom vara mätt på denna diet.

* Läs mer i annan blogpost.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *