DEXA-mätning nr 2 för Olle

Idag gjorde jag min andra DEXA-mätning, samtidigt som Jenny gjorde sin första. Vi passade på att både filma och fotografera det hela.

Jag hade två syften med mätningen dels stämma av ökningen av fettfri massa och även kolla av bentätheten (återkommer till den i ett senare blogginlägg) . Jag har ju slutat med viktminskningen och fokuserar nu på att bygga muskler. Resultatet var 4 kilo mer muskler och 2 kilo mer fett på 2,5 månad.

Största ökningen av muskelmassa har skett i armarna, där hade fettfri massa ökat 16% på 2,5 månad, det betyder 0,5 kg per arm. Det var välbehövligt eftersom armarna varit ganska spinkiga jämfört med mina cykeltränade ben.

På morgonen strax innan vi stack iväg till DEXAn så gjorde jag en fettmätning med min BodyMetrix och fick siffran 12,7%, DEXA gav resultatet 12,6%. Kusligt bra överensstämmelse kan man tycka, men det var ganska stor osäkerhet i BodyMetrix-mätningen, den pendlade mellan 11,5% och 13,5%.

Här är en video som visar hur scanningen går till. Jenny passade även på att filma datorskärmen och man kan se hur skelettbilden sakta växer fram.

Resultat från första DEXA-mätningen

 

Det här inlägget postades i Mätningar. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till DEXA-mätning nr 2 för Olle

 1. Fia skriver:

  Hej, vart gjordes denna mätning?

 2. olle skriver:

  Vi gjorde det på Ekolsund Heart Centre på Riddargatan i Stockholm. KOntakt och info finns på http://www.hjartkoll.se/Unders%C3%B6kningar/Dexa.aspx

  • Fabian skriver:

   Ekolsund list the following contact details on the linked page:

   För bokning kontakta oss:
   08-410 727 57
   info@quality-care.se

   but neither seem to work. Does anybody have any hints on other places to get a DEXA scanning in the Stockholm area?

   thanks,
   Fabian

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>